Tekvicová polievka

Tekvicová polievka

Tekvicová polievka

Príprava 15 minút  •  varenie 30 minút  •  pre 3-4 osoby  •  veľmi jednoduché

Potrebujeme:

  • 2 lyžice masla
  • 1 malá cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 500 g očistenej tekvice hokkaido alebo muškátovej, nakrájanej na kocky (hokkaido sa nemusí lúpať, ostatné tekvice áno)
  • 600 ml vývaru (hydinového, hovädzieho alebo zeleninového)
  • 2 strúčiky cesnaku, rozotrené
  • 150 ml smotany na šľahanie (33%)
  • soľ a čerstvo namleté čierne korenie
  • štipka nastrúhaného muškátového orieška
  • kyslá smotana na podávanie (nemusí byť)
  • tekvicový olej na pokvapkanie
  • tekvicové semienka na posypanie

POSTUP:

1.     V hrnci opečte na masle cibuľu do sklovita. Pridajte tekvicu, opečte ju zo všetkých strán, zalejte vývarom, prikryte a uvarte domäkka. Odstavte a rozmixujte tyčovým mixérom dohladka. Potom pridajte cesnak a smotanu na šľahanie, prehrejte, podľa chuti dosoľte, okoreňte, dochuťte muškátovým orieškom a premiešajte.

2.     Polievku podávajte s trochou kyslej smotany, pokvapkanú tekvicovým olejom a posypanú nasucho opraženými semienkami.

Späť na zoznam