Miloš Bubán: Vieme čo jeme?

MUDr. Miloslav Bubán, uznávaný gastroenterológ.   Väčšina z vás si ho asi pamätá ako hlásateľa a moderátora z televízie, kde pôsobil viac ako 30 rokov. Napriek tomu sa vždy na plný úväzok venoval profesii...

Pokračovať v čítaní

Zabojujte s nádchou rýchlo

Pri ceste do práce stretnete niekoľko kýchajúcich ľudí, kolegyňa pri stole sa nevie odtrhnúť od balíčka vreckoviek a spolubývajúci začne pociťovať škrabanie v hrdle, oslabenie a podráždenie. Nemáte šancu! Kontakt s vírusmi...

Pokračovať v čítaní

bolesť hrdla u detí

Bolesť hrdla u detí

Bolesť v hrdle postihuje deti výrazne častejšie než dospelých, až osemkrát ročne. Dôvodov je hneď niekoľko. Vírusy vyvolávajúce nachladenie sprevádzané bolesťou v hrdle sa ľahšie uchytia na slizniciach dieťaťa, ktoré doposiaľ nemá plne zrelý...

Pokračovať v čítaní

žltačka typu C je tichý zabijak

Žltačka typu C je tichý zabijak

Je vaša pečeň v ohrození? Dotazník na OTESTOVANIE osobného možného rizika hepatitídy   Pečeň je pre život nevyhnutný orgán. Jej závažné poškodenie sa môže skončiť až smrťou.   Slovensko je na štvrtom mieste v Európe v...

Pokračovať v čítaní

deti a slnko

Deti a slnko

Malé deti zvyčajne milujú slnko a chcú zostať vonku oveľa dlhšie ako my, dospelí.   Ich pokožka je ale tenšia a citlivejšia ako koža dospelých a obsahuje menej pigmentu, ktorý dodáva farbu pokožke a vlasom...

Pokračovať v čítaní

krásne a zdravé vlasy, nechty a pokožka

Krásne a zdravé vlasy, nechty a pokožka

Krása a atraktívny vzhľad patria medzi významné potreby človeka a dnes už vôbec nie sú len doménou žien. Začíname si tiež uvedomovať, že dokonalý vzhľad súvisí s celkovým zdravím a životným štýlom. Medzi príčiny problémov s vlasmi, pleťou...

Pokračovať v čítaní

detoxikácia

Detoxikácia, alebo upratovanie tela

Čo ohrozuje naše zdravie?   Zdrojom ohrozenia môže byť smog, voda, pôda, stopové prvky v potravinách, chemické prostriedky používané na hygienu a čistenie domácnosti, škodliviny v cigaretovom dyme či prachu, parazity, ale aj kvapôčkové infekcie. Medzi najčastejšie...

Pokračovať v čítaní

celiakia

Celiakia – o čo vlastne ide?

Predstavte si tú chuť čerstvého pečiva s fantastickou nátierkou! Chrumkavá kôrka, mäkký stred, proste jedna báseň pre naše chuťové zmysly. Hoci táto predstava je pre väčšinu z nás úplne bežná a príjemná, pre mnohých predstavuje...

Pokračovať v čítaní