Pomaly pečené jahňacie stehno so zemiakmi boulangère

Pomaly pečené jahňacie stehno so zemiakmi boulangère

 

Potrebujeme:

  • 2 kg šalátových zemiakov s peknou šupkou (varný typ A), nakrájané na plátky
  • 3 cibule, nakrájané na tenké plátky
  • zväzok tymianu
  • zväzok rozmarínu
  • jahňacie stehno s kosťou
  • 1 hlavičku cesnaku, strúčiky olúpané
  • 600 ml hydinového vývaru
  • morskú soľ a čerstvo namleté čierne korenie
  • 80 g masla + na hrášok
  • 300 g mrazeného hrášku

 

Postup:

  1. Rúru predhrejte na 130 °C. Zmiešajte zemiaky, cibuľu a tymianové lístky, riadne osoľte a zľahka okoreňte. Rozložte všetko do pekáča.
  2. Jahňacie stehno prešpikujte kúskami masla, na štvrtky pokrájaným cesnakom a špičkami rozmarínu. Mäso osoľte a okoreňte. Položte ho do pekáča na zemiaky, podlejte časťou vývaru a navrch naukladajte zvyšné maslo.
  3. Pečte 4 až 5 hodín, kým mäso nebude mäkké a zemiaky nebudú upečené. Podľa potreby podlievajte zvyšným vývarom. Vyberte z rúry, zakryte alobalom a nechajte 20 minút odpočívať. Podávajte s hráškom ohriatym na masle.
Späť na zoznam