Pomaly pečené jahňacie stehno so zemiakmi boulangère
Potrebujeme:
- 2 kg šalátových zemiakov s peknou šupkou (varný typ A), nakrájané na plátky
- 3 cibule, nakrájané na tenké plátky
- zväzok tymianu
- zväzok rozmarínu
- jahňacie stehno s kosťou
- 1 hlavičku cesnaku, strúčiky olúpané
- 600 ml hydinového vývaru
- morskú soľ a čerstvo namleté čierne korenie
- 80 g masla + na hrášok
- 300 g mrazeného hrášku
Postup:
- Rúru predhrejte na 130 °C. Zmiešajte zemiaky, cibuľu a tymianové lístky, riadne osoľte a zľahka okoreňte. Rozložte všetko do pekáča.
- Jahňacie stehno prešpikujte kúskami masla, na štvrtky pokrájaným cesnakom a špičkami rozmarínu. Mäso osoľte a okoreňte. Položte ho do pekáča na zemiaky, podlejte časťou vývaru a navrch naukladajte zvyšné maslo.
- Pečte 4 až 5 hodín, kým mäso nebude mäkké a zemiaky nebudú upečené. Podľa potreby podlievajte zvyšným vývarom. Vyberte z rúry, zakryte alobalom a nechajte 20 minút odpočívať. Podávajte s hráškom ohriatym na masle.