Tekvicový cheesecake s karamelovou krustou a pekanovými orechmi

Tekvicový cheesecake s karamelovou krustou a pekanovými orechmi

Príprava 30 minút + chladenie • pečenie 70 minút • pre 8 osôb • ľahké

Potrebujeme:

  • 150 g medových perníkov
  • 50 g pekanových alebo vlašských orechov
  • 50 g masla
  • 300 g tekvicového pyré (pozri niečo navyše)
  • 300 g ricotty
  • 125 g čerstvého smotanového syra
  • 4 lyžice medu
  • semienka z 1/2 vanilkového struku
  • 1 lyžička perníkového korenia
  • 35 g kukuričného škrobu (alebo múky)
  • 3 celé vajcia
  • 1-2 lyžice krupicového cukru
  • 30 g pekanových alebo vlašských orechov, nasekaných nahrubo a ľahko opražených

POSTUP:

1. Rúru predhrejte na 180 °C, formu s priemerom 18-20 cm vymažte maslom a vyložte papierom na pečenie. Perníčky a orechy nasekajte sekáčikom alebo nastrúhajte a premiešajte. Maslo rozpusťte a nalejte na zmes perníčkov a orechov. Prstami vypracujte posýpku a vtlačte ju na dno tortovej formy. Pečte 10 minút a potom nechajte mierne vychladnúť.

2. Teplotu v rúre stlmte na 120 °C a na jej dno vložte pekáč s vodou. Tekvicové pyré vyšľahajte s ricottou, smotanovým syrom, medom, vanilkou, korením a škrobom. Nakoniec po jednom zašľahajte vajcia. Pripravenú náplň nalejte na predpečený korpus a vložte do rúry. Pečte hodinu alebo až kým nie sú okraje pevné a stred stále ľahko trasľavý. Nechajte úplne vychladnúť a potom dajte cheesecake minimálne na 2 hodiny do chladničky.

3. Vychladený cheesecake rovnomerne posypte cukrom a pomocou flambovacej pištole cukor skaramelizujte. Ozdobte pripravenými orechmi.

Niečo navyše

Tekvicu ošúpte, nakrájajte na menšie kúsky, ľahko posypte trstinovým cukrom a pečte v rúre vyhriatej na 180 °C domäkka. Potom rozmixujte dohladka.

Späť na zoznam