Polievka so salámou chorizo, brokolicou a ryžou

polievka so salámou chorizo a brokolicou

 

Polievka so salámou chorizo, brokolicou a ryžou

 

Na prípravu 4 porcií potrebujete:

  • 1 lyžicu olivového oleja
  • 1 veľkú cibuľu, nakrájanú nadrobno
  • 1 stredný pór, nakrájaný na kolieska
  • soľ a čerstvo namleté čierne korenie
  • 120 g salámy chorizo, nakrájanej na jemné plátky
  • 120 g paradajkového pretlaku
  • 2 litre kuracieho vývaru
  • 120 g hnedej ryže basmati
  • 250 g brokolice, rozdelenej na menšie ružičky

 

POSTUP:

  1. Na nepriľnavej panvici rozohrejte lyžicu oleja, pridajte cibuľu a pór, štipku soli a začnite na miernom ohni opekať, kým zelenina nezmäkne. Pridajte salámu chorizo a opekajte ďalšie 3-4 minúty, kým sa nazačne uvoľňovať olej. Potom pridajte paradajkový pretlak a ešte chvíľu opekajte.
  2. Vlejte kurací vývar, vsypte ryžu a priveďte do varu. Varte asi 25 minút alebo kým nie je ryža takmer mäkká. Potom pridajte ružičky brokolice a povarte ešte 3-4 minúty, aby zmäkla, ale stále zostala „al dente“ („na zub“). Dochuťte soľou a korením a podávajte.
  3. Niečo navyše. Ak sa rozhodnete pre bezmäsitú verziu, vynechajte chorizo, použite zeleninový vývar miesto kuracieho, zvýšte obsah zeleniny a šmrnc polievke dodajte štipkou údenej mletej papriky.
Späť na zoznam