Bylinková polievka s mandľami
Na prípravu 4 porcií potrebujete:
- 150 g bielej dlhozrnnej ryže
- 3 strúčiky cesnaku, nakrájané
- 1 liter zeleninového vývaru
- 200 g mletých mandlí + na podávanie
- 20 g estragónu
- 100 g mäty
- 100 g hladkolistovej petržlenovej vňate
- 100 g bazalky
- 400 ml gréckeho jogurtu
- 75 ml olivového oleja + na pokvapkanie
- soľ a čerstvo namleté čierne korenie
- šťavu z 1 citróna
- hrsť nasekaného mixu byliniek na podávanie
POSTUP:
- Ryžu a cesnak varte spoločne v dostatočnom množstve osolenej vody; asi 20 minút (ryža by mala úplne zmäknúť). Sceďte, prepláchnite studenou vodou a vráťte späť do hrnca.
- Pridajte vývar, mandle a ďalších 200 ml vody. Potom zahrievajte na strednom ohni tesne pod bod varu. Vložte do hrnca bylinky, jogurt, olej a ihneď odstavte zo sporáka. Rozmixujte tyčovým mixérom, ochutnajte, podľa potreby prisoľte a okoreňte. Vmiešajte citrónovú šťavu, posypte nasekanými bylinkami, troškou mletých mandlí a pokvapkajte olejom.