tuniakové špagety alla puttanesca

 

Tuniakové špagety alla puttanesca

 

Na prípravu 4 porcií potrebujete:

 

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájaného na plátky
  • 1 lyžicu sušeného oregana
  • 1-2 červené čili papričky, nasekaných
  • 40 g menších púčikov kapary
  • 50 g odkôstkovaných čiernych olív, nasekaných nahrubo 2 konzervy (po 400 g) krájaných paradajok
  • 320 g tuniaka vo vlastnej šťave (cca 2 plechovky, podľa gramáže)
  • šťavu a nastrúhanú kôru z 1/2 citróna
  • 350 g špagiet + soľ
  • 100 g baby špenátu
  • nasekanú bazalku alebo vňať petržlenu hladkolistového a postrúhaný parmezán na podávanie (nemusí byť)

  

POSTUP:

 

  1. Vo veľkej panvici na olivovom oleji opekajte asi 1 minútu cesnak, oregano a čili papričky (nenechajte cesnak zhnednúť!). Pridajte kapary, olivy a paradajky. Varte zhruba 5 minút, potom pridajte rozdrobené mäso tuniaka, citrónovú šťavu a kôru a nechajte miernym varom prebublávať ďalších 15 minút.
  2. Medzitým uvarte špagety vo vriacej osolenej vode podľa návodu na obale. Len čo sú špagety al dente, ihneď ich pomocou servírovacích klieští preložte z vody rovno do panvice s omáčkou. Premiešajte, vypnite varič a vhoďte špenát, ktorý teplom sám dôjde a zavädne. Ozdobte lístkami bazalky či petržlenovej vňate a nastrúhaným parmezánom, ak chcete.